Kami Sedia Membantu

>> Isnin, April 06, 2009


KENAPA ANDA PERLU MENDAFTARKAN PERNIAGAAN ANDA MELALUI KAMI:
 • Mampu mejimatkan kos anda kerana tidak perlu pergi ke pajabat SSM
 • Harga yang di tawarkan lebih murah berbanding pihak yang lain
 • Dijamin kelulusan pada kadar segera

Definasi

Perniagaan Perseorangan ialah entiti kepunyaan tunggal dan adalah di bawah takluk Akta Pendaftaran Perniagaan 1956. Kebanyakkan daripada perniagaan yang kita dapati di Malaysia terutama di luar bandar adalah secara perseorangan dalam mana seseorang itu akan mengeluarkan modal untuk perniagaannya.

Maklumat Am & Syarat

 1. Hanya 1 pemilik atau pemohon dibenarkan bagi tujuan pendaftaran pemilikan secara tunggal dan layak dipohon oleh Warganegara Malaysia atau penduduk tetap sahaja.
 2. Warganegara Asing tidak dibenarkan sama sekali untuk mendaftar perniagaan sama ada milik tunggal atau secara perkongsian.
 3. Sila kemukakan maklumat lengkap serta butir-butir peribadi pemohon seperti nama penuh, tarikh lahir, nombor kad pengenalan dll seperti yang diminta ke dalam e-mail kami : ssmdblog@gmail.com beserta dengan nama perniagaan yang diinginkan dan jenis perniagaan
 4. Pemohon mestilah mempunyai alamat tempat tinggal di Malaysia.
 5. Pihak kami tidak menerima permohonan pendaftaran bagi mereka yang menetap dan ingin berniaga di Negeri Sabah atau Sarawak.Pendaftaran yang melibatkan kedua negeri ini hanya boleh dilakukan di Pejabat Cawangan Suruhanjaya Syarikat Malaysia di Negeri tersebut.
 6. Pihak kami menerima pendaftaran bagi pemohon dari Wilayah Persekutuan Labuan.
 7. Berumur 18 tahun ke atas.
 8. Pastikan pemohon tidak memiliki apa-apa perniagaan yang berdaftar di Suruhanjaya Syarikat Malaysia yang telah tamat tempoh.Proses penutupan atau pembaharuan perniagaan lama hendaklah terlebih dahulu dilakukan bagi membolehkan permohonan baru perniagaan diwujudkan.
 9. Nama perniagaan yang dicadangkan mestilah sekurang-kurangnya 3 atau lebih.
 10. Huraian tentang aktiviti serta jenis perniagaan hendaklah dikemukakan.

0 ulasan:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © SSMdBLOG 2009

Back to TOP