Berjaya Berdaftar dengan SSM

>> Ahad, April 12, 2009


Tahniah kepada TASKA ET KASIH keatas perolehan sijil syarikat yang telah berjaya didaftarkan di SSM dengan menggunakan perkhidmatan kami.

Jadi kepada sesiapa yang berminat, jangan lengahkan masa anda kerana kami sedia berkhidmat untuk anda tidak kira pada bila-bila masa dan akan siap pada kadar yang segera.

Read more...

Kami Sedia Membantu

>> Isnin, April 06, 2009


KENAPA ANDA PERLU MENDAFTARKAN PERNIAGAAN ANDA MELALUI KAMI:
 • Mampu mejimatkan kos anda kerana tidak perlu pergi ke pajabat SSM
 • Harga yang di tawarkan lebih murah berbanding pihak yang lain
 • Dijamin kelulusan pada kadar segera

Definasi

Perniagaan Perseorangan ialah entiti kepunyaan tunggal dan adalah di bawah takluk Akta Pendaftaran Perniagaan 1956. Kebanyakkan daripada perniagaan yang kita dapati di Malaysia terutama di luar bandar adalah secara perseorangan dalam mana seseorang itu akan mengeluarkan modal untuk perniagaannya.

Maklumat Am & Syarat

 1. Hanya 1 pemilik atau pemohon dibenarkan bagi tujuan pendaftaran pemilikan secara tunggal dan layak dipohon oleh Warganegara Malaysia atau penduduk tetap sahaja.
 2. Warganegara Asing tidak dibenarkan sama sekali untuk mendaftar perniagaan sama ada milik tunggal atau secara perkongsian.
 3. Sila kemukakan maklumat lengkap serta butir-butir peribadi pemohon seperti nama penuh, tarikh lahir, nombor kad pengenalan dll seperti yang diminta ke dalam e-mail kami : ssmdblog@gmail.com beserta dengan nama perniagaan yang diinginkan dan jenis perniagaan
 4. Pemohon mestilah mempunyai alamat tempat tinggal di Malaysia.
 5. Pihak kami tidak menerima permohonan pendaftaran bagi mereka yang menetap dan ingin berniaga di Negeri Sabah atau Sarawak.Pendaftaran yang melibatkan kedua negeri ini hanya boleh dilakukan di Pejabat Cawangan Suruhanjaya Syarikat Malaysia di Negeri tersebut.
 6. Pihak kami menerima pendaftaran bagi pemohon dari Wilayah Persekutuan Labuan.
 7. Berumur 18 tahun ke atas.
 8. Pastikan pemohon tidak memiliki apa-apa perniagaan yang berdaftar di Suruhanjaya Syarikat Malaysia yang telah tamat tempoh.Proses penutupan atau pembaharuan perniagaan lama hendaklah terlebih dahulu dilakukan bagi membolehkan permohonan baru perniagaan diwujudkan.
 9. Nama perniagaan yang dicadangkan mestilah sekurang-kurangnya 3 atau lebih.
 10. Huraian tentang aktiviti serta jenis perniagaan hendaklah dikemukakan.

Read more...

Harga yang Berbaloi

Syarat permohonan:-


 1. Bayaran secara penuh diperlukan sekiranya anda ingin mendaftar perniagaan baru.
 2. Melengkapkan maklumat seperti yang diminta kedalam borang pendaftaran dengan memberi butir-butir serta maklumat peribadi setiap pemohon seperti
 3. nama penuh, nombor kad pengenalan alamat kediaman serta lain-lain maklumat yang berkaitan.Maklumat mestilah sama seperti yang tercatit didokumen peribadi asal pemohon (Kad Pengenalan). sekiranya berlaku kesilapan serta kecuaian pelanggan semasa mengisi borang permohonan sama ada dari segi ejaan atau No Kad Pengenalan.Kos akan ditanggung oleh Pihak pelanggan sepenuhnya.
 4. Proses pendaftaran perniagaan hanya akan dilakukan selepas pihak kami menerima salinan kad pengenalan pemohon dan setelah menerima bayaran deposit atau bayaran penuh.

Maklumat Am :-


 1. Proses carian nama perniagaan mengambil masa 3 ke 5 hari waktu berkerja selepas serahan borang carian nama perniagaan dilakukan.
 2. Proses pendaftaran perniagaan mengambil masa 3 ke 5 hari waktu berkerja selepas serahan borang
 3. Proses untuk membuka akaun bank boleh dilakukan sejurus sijil perniagaan diterima oleh pemohon dengan membawa sijil asal perniagaan serta salinan sijil perniagaan serta maklumat pemilik (rakan kongsi) bersama cop getah yang tertera nama perniagaan dan no pendaftaran perniagaan.

Step 3. HARGA PENDAFTARAN PERNIAGAAN

Jenis Perniagaan Harga

Malaysian Foreigner
Pemilik Tunggal RM 200.00 -

HARGA PROMOSI
RM 180.00

Untuk Ebook 'Cara Daftar Perniagaan SSM Melalui Online' harganya ialah RM 50 sahaja dan terhad untuk 100 orang yang bertuah dan terawal jadi dapatkan segera!!

Read more...

Cara Bayaran
BANK
PEMILK AKAUN

NO AKAUN
Maybank Hairul Azahar

164061690921
CIMB Hairul Azahar

14240002692208


NOTA *
Wang deposit tidak akan dipulangkan jika berlaku pembatalan urusan.
Sila e-mail ke ssmdblog@gmail.com. Atau sms nama dan no i/c (mengikut i/c), tarikh pembayaran, jumlah pembayaran, nama syarikat yang di cadangkan (3), alamat berdaftar, bidang-bidang ke no 014-3331351 untuk pengesahan bayaran anda.PERTAMA KALI MEMBUAT PESANAN ONLINE?


Sekiranya anda berasa ragu atau was-was untuk membuat pesanan online, sila hubungi kami terlebih dahulu. Kami sedia berbincang dengan anda. Hubungi 014-3331351.


Read more...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © SSMdBLOG 2009

Back to TOP